Bitcoin handboek

Ik ga je leren wat Bitcoins zijn, hoe wallets werken en hoe je online geld kan verdienen met Bitcoins – en dat allemaal in een aantal minuten.

Bitcoin – de valuta van het internet – bestaat al enkele jaren en veel mensen hebben vragen over Bitcoin. Waar komen ze vandaan? Zijn ze wettelijk? Waar kun je ze krijgen? We hebben de antwoorden op die vragen en meer voor jouw allemaal op een rijtje gezet.

Aller eerst, wat zijn Bitcoins nou?!

Bitcoin is een elektronische valuta, ook wel ‘cryptocurrency’ genoemd. Bitcoins zijn een vorm van digitaal publiek geld dat wordt gecreëerd door nauwkeurige wiskundige berekeningen.

 

Waarom zijn Bitcoins zo controversieel?

De Bitcoin is in haar jeugdige jaren misbruikt door criminelen, de criminelen gebruikten in de periode van 2011 tot 2013 de Bitcoin om flinke bedragen over te maken naar het buitenland zonder dat de overheid of wetshandhaving iets door had, maar in diezelfde periode kwam er een hele Bitcoin groep samen, ze geloofden erin dat Bitcoins de toekomst zou zijn – het is namelijk niet mogelijk om Bitcoin wallets te bevriezen of te onderzoeken zonder toegang gekregen te hebben via de hoofdgebruiker.

Wetshandhaving en bankiers zien de bitcoin als de ‘goudnuggets in het wild wilde westen’, omdat Bitcoin buiten de controle van traditionele politie- en financiële instellingen staat.

Het leven van een bitcoin miner

Het volgende gedeelte is voor technische lezers, je leert namelijk via het volgende video hoe Bitcoins precies worden gemaakt. Het volledige process van a tot z.

Het is namelijk mogelijk om via apparatuur Bitcoins te maken, iedereen mag het doen, en het kan rendable zijn – maar voor de meeste lezers is het te ingewikkeld, en voor die mensen zijn er handelsbeurzen en long-term investment omgevingen ideal.

Het blijft toch een leuke filmpje om te kijken!

Huidige Bitcoin waarde

Bitcoin kan net als elke valuta dalen of stijgen in waarde. In het overzicht hieronder kan je zien wat de Bitcoin waarde momenteel is, en wat voor waarde het de afgelopen aantal dagen, maanden en jaren had.

 

 

Altcoins: Alternatieve Bitcoins

Met de komst van Bitcoin zijn er ook anderen aan de slag gegaan. Hierdoor zijn diverse digitale coins ontstaan. Ethereum en Litecoin zijn hier een perfecte voorbeeld van. Bekijk de koersen van Ethereum en Litecoin.

Altcoins wat je kan kopen met Bitcoins:

Bitcoins kopen in 3 stappen

Het is via iDeal mogelijk om Bitcoins te kopen, en wij hebben dat hier in 3 simpele stappen uitgelegd.